U Srbiji još 386 novozaraženih, preminule četiri osobe

U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.275 građana, a 386 je novozaraženih. Preminula su nažalost četiri pacijenta, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se osmoro oboljelih.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Srbiju stigao novi kontigent doza vakcina “Fajzer-Biontek”, protiv kovida 19.

U Srbiju je danas stiglo ukupno 136.890 doza vakcine “Fajzer” i to 132.210 doza u okviru redovne isporuke, kao i 4.680 doza preko sporazuma sa Vladom Austrije.

Vakcine su dopremljene na Institut “Torlak”.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Predrag Kon rekao je danas da imaju porast aktivnosti virusa, kao i da očekuju porast broja novozaraženih, i tokom sledeće nedjelje.

– O novim mjerama i zabranama u smislu zatvaranja kao što je bilo teško da će biti govora. Biće sigurno kada dođu četvorocifreni brojevi da ne mogu javna okupljanja da budu kao sada, sada je do 500 ljudi. Sve što je više od 500 traži odobrenje od Kriznog štaba. Dato je uslovno šta sve treba da se obezbijedi, da se zaštićeni okupljaju, ali i svjedoci smo da se to ne poštuje. Moramo da podignemo svijest o tome, ja kao epidemiolog imamo obavezu da insistiram na vakcinisanosti onih koji će ući u kolektive i na zaštićenosti.

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da je siguran da će školska godina početi regularno, jer se ne očekuje značajniji porast broja inficiranih korona virusom do oktobra.

Tiodorović je izjavio da je uslov da učenici i studenti ostanu u školskim klupama i tokom cijele zime da se što više njih vakciniše.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com