UGROŽENA MU BEZBJEDNOST: Carević angažovao obezbjeđenje da ga prati i čuva

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević već mjesec dana ima obezbjeđenje, koje ga prati na svim važnim događajima, ali su i anagažovani da štite njegovu imovinu, porodičnu kuću, kao i ranč na Krimovici.

Carević, kako je “Vijestima” iz više izvora potvrđeno iz njegovog okruženja, prihvatio je sugestiju ljudi iz bezbjednosnih službi, ali i savjete svojih saradnika, da angažuje obezbjeđenje, jer mu je navodno ugrožena bezbjednost od pripadnika takozvanih komitskih grupa.

Carević je krajem avgusta angažovao nekoliko pripadnika obezbjeđenja koji su ga pratili na pojedinim javnim dešavanjima na koja je odlazio, a koja su ocijenjena kao visokorizična, poput dolaska patrijarha SPC Porfirija u Podgoricu, kojem je prisustvovao i prvi čovjek Budve. Tada je bilo uočljivo da pored Carevića stoje i nekoliko pripadnika obezbjeđenja.

Obezbjeđenje je pojačano nakon što je objelodanjeno, a mnogi mediji objavili snimke, da je mehanizacije Carevićeve građevinske kompanije “Carinvest” bila angažovana na uklanjanju barikada na Cetinju, koje su postavili građani koji su se protivili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Nije poznato da li je prvi čovjek Budve zatražio procjenu svoje bezbjednosti, kao ni da li je tražio zaštitu policije, ali je zato angažovao privatno obezbjeđenje koje se, kako je “Vijestima” potvrđeno, sastoji od njegovih pristalica i članova partije sa kojima se može vidjeti na većim događajima.

Dosadašnji gradonačelnici nijesu imali obezbjeđenje i uglavnom su tu funkciju, za pojedine predsjednike opština, tokom prethodne dvije decenije neformalno obavljali vozači službenih automobila koji su prevozili. U nekoliko slučajeva je bilo i napada na gradonačelnike Budve, upada u njihove kancelarije ili prestretanja na ulica, ali su to uglavnom bili verbalni, a ne fizički napadi.

Inače, Careviću je trenutno više ugorožena fotelja prvog čovjeka Budve, jer u Budvi bukti rat na relaciji Demokrate – Demokratski front. Naime, ne samo Demokrate, već i loklani odbor Socijalističke narodne partije, insistiraju da Carević ne može više da bude više predsjendik Opštine, optužujući gaza samovolju i loše upravljanje gradom, ali i za afere koje ga prate, te od DF-a traže da daju novog kandidata koga će izglasati za gradonačelnika, i time riješiti politička kriza.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com