UP: Samoubistva u Pljevljima nijesu povezana sa sektama

Nakon što je dvoje mladih ljudi izvrišilo samoubistvo, skokom sa mosta na Đurđevića Tari, a na društvenim mrežama se pojavile spekulacije o djelovanju sekti, iz policije ističu da za sada nema dokaza da je u pitanju uticaj neke sekte.

VOP ISTRAŽUJE: Kako su povezana samoubistva dvoje mladih na Đurđevića Tari

“Do sada preduzete radnje u odnosu na dva tragična slučaja koja su se dogodila na području Pljevalja ne ukazuju na to da je u pitanju djelovanje sekte ili neki internet izazova. Policija vrši intenzivne provjere i u tom smjeru i javnost će o ishodu istrage biti blagovremno obavještena. Obzirom na starost žrtava Uprava policije postupa sa posebnom pažnjom i senzibilitetom, a takođe apelujemo da se prilikom saopštavanja i objavljivanja informacija o navedenim slučajevima vodi računa da informacije koje se objavljuju budu provjerene i tačne”, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Uprave policije, kako kažu, analiziraju sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama a koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim samoubistvima i rade na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži.

“U sklopu svojih redovnih aktivnosti, a u cilju preventivnog djelovanja, policijski službenici će i ubuduće preduzimati aktivnosti shodno raspoloživim podacima kako bi sa drugim nadležnim službama dali doprinos prevenciji suicida kod mladih”, piše u saopštenju.

Zaštita dobrobiti djece, ističu, je obaveza cjelokupnog društva gdje i policija ima određenu ulogu te apeluju na cjelokupnu društvenu zajednici da posveti dužnu pažnju djeci i mladima kao i identifikovanju i rješavanju njihovih problema i izazova sa kojima se susrijeću u periodu odrastanja.

“Apelujemo na roditelje da povećaju nadzor nad načinom korišćenja interneta od strane njihove djece i da sve neobične i neprimjerene sadržaje i objave, poruke i slično ukoliko ih primjete prijave najbližoj policijskoj stanici”, zaključuju iz Uprave policije.

loading...

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com