UPRAVA POLICIJE: Bila ugrožena bezbjednost i štićenih ličnosti i policajca

Uprava policije oglasila se povodom današnjeg incidenta na putu Podgorica – Nikšić, kada su lakše povrijeđene dvije osobe, nakon što je grupa građana opkolila službeno vozilo Generalnog sekretarijata Vlade i pokušala da spriječi njegov prolazak.

“Obavljajući poslove neposrednog obezbjeđenja štićenih ličnosti, članova uže porodice predsjednika Vlade Crne Gore, u skladu sa važećim propisima, policijski službenik je, krećući se putnim pravcem Podgorica – Nikšić službenim motornim vozilom, u mjestu Bogetići, naišao na grupu lica koja su blokirala putni pravac i kretanje prema Nikšiću. U nemogućnosti da nastavi kretanje ka Nikšiću, a cijeneći trenutnu situaciju na blokiranom dijelu puta policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom je uz pomoć nikšićke policije pokušao da se vrati u Podgoricu. Kao što se može vidjeti na objavljenom snimku, vozilo u kojem su se nalazile štićene ličnosti okružila je grupa lica koja je pokušavala da onemogući nesmetan povratak u Podgoricu čime je bila ugrožena bezbjednost kako štićenih ličnosti, tako i policijskog službenika”, saopšteno je iz policije.

Policijski službenik je, kako navode, imajući u vidu navedeno, pokušao da se službenim vozilom što prije udalji sa te lokacije, a da su građani koji su blokirali put okružili vozilo i “na razne načine aktivnim radnjama pokušali spriječiti kretanje službenog vozila prilikom udaljavanja sa pomenute lokacije”.

“Sve činjenice i okolnosti u vezi ovoga događaja, a posebno okolnosti ugrožavanja bezbjednosti štićenih ličnosti i policijskog službenika će biti utvrđene policijskim i tužilačkim aktivnostima. Pored navedenog i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova će u dijelu svoje nadležnosti utvrditi okolnosti postupanja policijskih službenika. Uprava policije će kao i do sada preduzimati sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju obezbjeđivanja štićenih ličnosti”, zaključuje se u saopštenju.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button