VOĐU BARSKOG KLANA UBIO JE ČOVJEK BLIZAK BOJOVIĆEVIM LJUDIMA: Pucao je iz heklera, od ranije poznat i srpskoj policiji!

Baranin Stefan Đukić (29), osumnjičen je da je 1. novembra u Baru ubio sugrađanina Jovana Klisića i teško ranio Velizara Gardaševića i on se trenutno nalazi u bjekstvu.

Đukić nije uhapšen, ali jesu dvije osobe za koje policija tvrdi da su saučesnici u tom i izvršenju drugih krivičnih djela, pišu Vijesti.

“Odmah nakon ubistva, Đukić je napustio Crnu Goru… Uhapšeni su saučesnici, dokazima je potkrepljena odgovornost Đukića i obezbjeđeni dokazi za procesuiranje svih odgovornih… Za njim će biti rapisana potjernica”, rečeno je Vijestima iz vrha policije.

Više sagovornika iz te instutucije tvrdi da je taj dvadesetdevetogodišnjak nedavno promijenio prezime u Đukić, a da je njegovo ranije prezime bilo Mandić.

Rafali iz heklera

Tokom istrage utvrđeno je da je ubica u Klisića i Gardaševića pucao iz “heklera”, koji je nedugo nakon ubistva i pronađen u zapaljenom “seatu” u barskom naselju Bjeliši.

Vijestima je nezvanično rečeno da su inspektori pretresom stana jednog od osumnjičenih Barana pronašli još dokaza, između ostalog kriptovani telefon, sa podacima koji im koriste u istrazi.

Drugi izvor ovog portala tvrdi da su u stanu koji je koristio Đukić, policajci pronašli veću količinu novca i da sumnjaju da je to bila nagrada za izvršenje krivičnog djela.

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i Specijalnog policijskog odeljenja su u Baru, Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću pretresli stanove više osoba, navodno povezanih sa osumnjičenim za ubistvo i uhapsili nekoliko osoba.

Prema nezvaničnim saznanjima, među njima su Dejan Vuksanović i još jedna osoba iz Danilovgrada, čiji identitet nije saopšten Vijestima.

Blizak klanu Bojovićevog saradnika

Izvor upućen u istragu, kazao je da je Đukić blizak klanu Baranina Jovana Đurovića, koji je nakon smrti svog brata Luke preuzeo tu svojevremeno najorganizovaniju barsku kriminalnu grupu.

Izvor je rekao i da se Klisić najvjerovatnije na meti našao kao dio klana na čijem čelu je četdesetogodišnjak sa bogatim kriminalnim dosijeom, koji je sumnjičen za više pokušaja ubistava, pripremu likvidacija a nekoliko puta i sam je bio meta. Baranin je, navodno, nakon ubistva Armina Muše Osmanagića preuzeo njegov kriminalni klan.

Jovan Đurović, podsjećamo, nedavno je ranjen u pucnjavi u Amsterdamu, a sigurne smrti spriječio ga je izvjesni Goran Savić, vlasnik picerije u čijoj se bašti odigrala nemila scena i to tako što se svojim tijelom ispriječio pred Đurovića.

Jovanov pokojni brat Luka i Luka Bojović bili su izuzetno bliski saradnici, zbog čega se Luka Đurović smatrao Bojovićevim čovjekom u Crnoj Gori.

FOTO: SCREENSHOT

Baranin i ranije pucao?

Baranin za kojim policija traga i u junu 2013. godine bježao je policiji koja ga je tražila zbog sumnje da je ranio sugrađanina Luku Raičevića (25).

U septembru 2015. godine u Beogradu je uhapšen sa grupom koja je navodno pripremala više likvidacija. U stanu u kom su uhapšeni policija je pronašla i oduzela arsenal oružja.

Lisice na ruke tada su stavljene njegovom sugrađaninu Vladislavu Šljivančaninu (44), kojeg su srpski mediji označavali pucačem Miroslava Kuraka, koji je u odsustvu osuđen zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali i Almiru Dragišiću (34) i Draganu Đokiću (34).

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Vijesti.me/in4s.net

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button