Za odličan 5: Raspisani konkursi za Fond za kvalitet i talente

Ministarstvo prosvjete raspisalo je 30. septembra konkurse za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente, za učenike i nastavnike. Nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura. Konkursi će biti otvoreni do 30. oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra.

Konkursi su objavljeni na sajtu Ministarstva prosvjete, u dnevnim novinama, a nalaze se i na oglasnim tablama škola.  I ove godine slogan kampanje za dodjelu nagrada iz Fonda je »Za odličan pet«.

Kriterijumi za učenike se, između ostalog, odnose na uspjeh u školi, nagrade na takmičenjima u prethodnoj godini, osvojenu medalju na državnom sportskom takmičenju u organizaciji Crnogorskog školskog sportskog saveza u prethodnoj godini, članstvo u reprezentaciji, članstvo u učeničkom parlamentu, vannastavne aktivnosti i drugo.

Kriterijiumi za nastavnike su od ove godine prošireni, pa će se vrednovati autorstvo i recenzija udžbenika, učešće u komisijama za izradu predmetnih programa i obrazovnih programa, izvođenje nastave na stranom jeziku, mentorstvo učenicima koji su osvojili neko od prva tri mjesta na takmičenjima i drugo.

Napominjemo da su kriterijumi prošireni, kako bi se otvorila mogućnost za prijavu što većeg broja nastavnika i učenika. Takođe, napominjemo da kriterijume nije potrebno ispuniti kumulativno, već Konkurs funkcioniše po principu sabiranja bodova, u zavisnosti od toga koji kriterijumi su ispunjeni.

I ove godine jedan dio nagrada iz Fonda biće dodijeljen po automatizmu. Radi se o đacima koji su ovojili neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju u organizaciji Ispitnog centra i Centra za stručno obrazovanje, te na međunarodnom takmičenju u koordinaciji Ispitnog centra.

Fond za kvalitet i talente uspostavljen je posljednjom reformom obrazovanja kako bi se razvilo sistemsko nagrađivanje najboljih u prosvjeti, a prošle školske godine dodijeljene su prve nagrade.

 

 

loading...

27 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button