Dobitnih zlatne lopte je Kristijano Ronaldo: Hvala svima, osjećaj je neopisiv (VIDEO) - Volim Podgoricu

Dobitnih zlatne lopte je Kristijano Ronaldo: Hvala svima, osjećaj je neopisiv (VIDEO)

Dobitnih zlatne lopte je Kristijano Ronaldo! Prva zvijezda madridskog Reala je proglašena za najboljeg fudbalera u prošloj godini. Na ceremoniji u Cirihu (Švajcarska), su pored Portugalca u konkurenciji bili Lionel Mesi (Argentina) i Manuel Nojer (Bajern Minhen). 

Pobjednika je proglasio legendarni Tjeri Anri.
– Hvala svima koji su glasali za mene, mojim saigračima, predsjedniku kluba. Imali smo nezaboravnu godinu. Osjećaj je zaista neopisiv. U svoje ime i ime saigrača, mogu da kažem da ćemo se trudit ida igramo što bolje možemo. Ponosan sam i na Portugalce, jer nisam vjerovao da ću tri puta osvojiti ovo priznanje. Ovo je nešto što želim, hoću da budem najbolji na svijetu, hvala svima – jasan je Ronaldo, kojem se ubrzo na sceni pridružio i njegov sin. Tata je pokušao da mu preda nagradu, ali je, kada je vidio da je previše teška za njega, odlučio da je on zadrži.

Prema rezultatima, Ronaldo je dobio 37.66% glasova, Mesi 15.76%, a Nojer 15.72%

Nagradu za najboljeg trenera u prošloj godini je dobio selektor Njemačke Joakim Lev. Osim njega nominovani su bili Karlo Anćeloti (Real Madrid) i Dijego Simeone (Atletiko Madrid).

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio ovu nagradu u ovako teškoj konkurenciji. Uspjeli smo da osvojimo SP u Brazilu i želim da se zahvalim svima koji glasali za mene. Ovo je nagrada za sve nas koji smo naporno radili da bismo došli do tog trofeja – rekao je Lev.

Tim godine čine: Nojer – Lam, Ramos, Luiz, Silva – Inijesta, Kros, Di Marija – Roben, Ronaldo, Mesi.

Najbolja fudbalerka godine je Nadin Kesler (Nemačka) ispred Marte (Brazil) i Ebi Vambah (SAD)

Nagradu za najbolji gol ponio je Džejms Rodrigez (Kolumbija). U konkurenciji su još bili Robin Van Persi (Holandija) i Stefani Roče (Republika Irska).

– Veoma sam srećan zbog ovog priznanja, to je za mene bio jedan od najvažnijih golova koji sam postigao – kaže Rodrigez.

Nagrada za fer-plej je pripala svim volonterima koji su pomogli na prvenstvu svijeta u Brazilu.

Na ceremoniji su bile prisutne mnoge zvijezde iz svijeta sporta, a ponovo su mnogi komentarisali stil oblačenja omalenog Argentinca, koji se, kao i prošli put, razlikovao od ostalih.

1 komentar

  1. This is the appropriate blog for everyone who desires to check out this topic. You understand a great deal its practically hard to argue together with you (not too I personally would want…HaHa). You definitely put a fresh spin for a topic thats been written about for some time. Excellent stuff, just great!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com