KK Milenijum Podgorica – šampion rođen iz čistog entuzijazma - Volim Podgoricu

KK Milenijum Podgorica – šampion rođen iz čistog entuzijazma

Da se vrijedan rad, vjera u sebe i entuzijazam isplati, dokaz je KK Milenijum iz Podgorice, klub koji je tek prije godinu dana formirao prvi tim, a koji je za vikend proslavio titulu šampiona II muške košarkaške lige. 
 
Izabranici Balše Petrovića u poslednjem, 21. kolu, slavili su na gostovanju Rudaru rezultatom 84:126 i sebi obezbijedili mjesto u košarkaškoj eliti Crne Gore, gdje će sledeće godine pokušati da ostave dobar utisak i ustale se u prvoligaškom takmičenju. 
 
Ekipu su na parketu predvodili Nikola Vuković MVP lige, Dušan Gojnić najbolji asistent lige, Bogosav Božović, Pavle Jovićević i Vuk Popović, dok su ih van terena, u svim organizacionim aktivnostima vodili predsjednik kluba Boris Pižurica i sportski direktor Mladen Konatar. 
 
“Ponosni smo na učinjeno u ovoj sezoni, ostvarili smo zacrtan cilj. Ova ekipa je formirana tek prije godinu dana i vrlo brzo je uspjela da postavi standard i kvalitet igre podigne na nivo za ulazak u prvu ligu”, rekao je ovim povodom predsjednik kluba Boris Pižurica. 
 
On dodaje da nije bilo lako doći do trofeja i da je samim tim i titula slađa. 
 
“Imali smo ozbiljnu konkurenciju, ali je, uz kvalitetnu organizaciju i dobra selekcija igrača na startu sezone dala rezultat, pa smo samim tim još više zadovoljni ostvarenim uspjehom. Sigurni smo da ćemo i u sledećoj sezoni imati šta da pokažemo i da ćemo prvoligaškim ekipama biti tvrd orah i ozbiljna prepreka”, istakao je Pižurica.
 
“Ukoliko se Studentski centar plasira u ABA 1 ligu, u Podgorici će biti samo dva tima koja nastupaju u prvoj CKL, a učešće u prvoj ligi je veoma značajno za mlade igrače, koji treba da se školuju za ABA i Evroligu”, objašnjava Pižurica. 
 
Predsjednik ovog mladog kluba, veliki entuzijasta i zaljubljenik u košarku, iskoristio je priliku da pozove podgoričke kompanije, da se uključe u ovaj projekat i podrže jednu fenomenalnu priču, koja je napravljena na čistom entuzijazmu. 
 
“Sigurni smo da ćemo opravdati povjerenje navijača i sponzora i da ćemo sledeće sezone biti tim, na koji će svi obratiti pažnju, koji će kvalitetnom organizacijom i dobrim rezultatima biti pozitivan primjer crnogorske košarke”, zaključio je Pižurica.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com