Mesi za istoriju, Lovren spasio šampiona Evrope - Volim Podgoricu

Mesi za istoriju, Lovren spasio šampiona Evrope

Kompletirano je peto kolo grupne faze Lige šampiona. Pari Sen Žermenu, Realu, Bajernu, Totenhemu, Mančester Sitiju i Juventusu u nokaut fazi pridružili su se i fudbaleri Barselone i RB Lajpciga, koji su na svom terenu slavili protiv Borusije 3:1.

Centralna ličnost meča na Kamp Nou bio je, kao po običaju Lionel Mesi. Argentinac je postigao gol u 33. minutu za 2:0, čime je ušao u istoriju kao prvi igrač koji je dao gol protiv 34 ekipe u Ligi šampiona. Pre toga je u 29. minutu asistirao Luisu Suaresu, koji mu je uzvratio asistenciju, a konačan udarac u 67. minutu Milionerima zadao je Antoan Grizman u 67. minutu, kome je Mesi servirao gol na tacni. Počasni gol za goste postigao je Džejdon Sančo u 77. minutu, koji je tek u 46. ušao na teren. Dodatna nevolja za Borusiju je i rezultat meča iz Praga, gde je Inter slavio protiv Slavije 4:1, a briljirao je tandem Martines-Lukaku, koji je postigao po sva tri gola (Martines dva i Lukaku gol). Slavija je uspela da izjednači na 1:1, iako je pre toga Lukaku postigao gol za 2:0. Taj pogodak je bio poništen jer je dosuđen penal posle konsultacija VAR za domaćina. Barselona se 16. godinu zaredom plasirala u eliminacionu fazu i 13. godinu zaredom obezbedila prvo mesto sa 11 bodova, tako da meč sa Interom u Milanu za nju nema nikakav takmičarski značaj. Inter i Borusija imaju po sedam bodova, ali neroazuri imaju bolji skor u međusobnim duelima, pa će Milioneri kod kuće protiv Slavije morati da jure pobedu i da čekaju da Barselona ne izgubi u Milanu.

Liverpul je u derbiju kola uspeo da izbegne poraz od Napolija. Bilo je 1:1 na Enfildu, a to je osmi uzastopni meč da Redsi, kada su u rezultatskom zaostatku, uspevaju da izbegnu poraz. Napoli je u vođstvo doveo Mertens, a Lovren je glavom posle kornera doneo važan bod. Liverpul ostaje lider Grupe E sa 10 bodova, Napoli ima devet, a Red Bul Salcburg koji je pobedio Genk u gostima 4:1 ima sedam bodova i u poslednjem kolu dočekuje Liverpul. Napoli dočekuje prežaljeni Genk.

Ajaks je pobedom u Lilu 2:0 golovima Zijeha, posle asistencije Tadića i Promesa došao do važna tri boda i sada je lider Grupe H sa 10 bodova, dva više od Valensije, koju dočekuje u poslednjem kolu i Čelsija, koji dočekuje Lil. RB Lajpcig je preživeo pakao na svom terenu i uspeo da nadoknadi 0:2 protiv Benfike. Ostao je lider Grupe G sa 10 bodova i obezbedi prolaz u osminu finala. U poslednjem kolu dovoljan mu je bod u gostima protiv Liona za prvo mesto, a Benfika je eliminisana, ali može u poslednjem kolu da pokvari posao Zenitu kod kuće.

Sport Klub

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com