SENZACIJA NA US OPEN: Eliminisan Federer, Novak na Milmana u četvrtfinalu - Volim Podgoricu

SENZACIJA NA US OPEN: Eliminisan Federer, Novak na Milmana u četvrtfinalu

Senzacija u Njujorku, a možda i početak kraja jedne od najvećih karijera u svijetu sporta – 29-godišnji Australijanac Džon Milman savladao je Rodžera Federera u četvrtom kolu US opena.

Milman je slavio protiv legendarnog Švajcarca sa 3:1 (3:6, 7:5, 7:6, 7:6) i tako izborio plasman u prvo četvrtfinale Grend slema u kome ga čeka Novak Đoković.

Đoković je sinoć eliminisao Žoaa Sousu sa 3:0.

Nakon što je lako dobio prvi set, izgledalo je da će Federer imati samo jači trening protiv igrača koji na ATP turu odigrao tek nešto više od 120 mečeva, skoro koliko švajcarski as ima trofeja u karijeri.

U drugom su počeli problemi i najava senzacionalnog ishoda, ali je Federer stigao do 5:3. Izgubio je, međutim, naredna četiri gema za 1:1.

U trećem je Milman odlično servirao, u taj brejku spasao jednu set loptu prije nego što je stigao do devetog poena za 2:1 u setovima.

Federer je u četvrtom poveo 4;2 u gemovima i potpuno stao, ostao bez snage i ideje u igri, a 29-godišnji Australijanac proslavio pobjedu života.

Plasman u četvrtfinale, pored Đokovića i Milmana, sinoć su izborili Kei Nišikori i Marin Čilić, koji je savladao Davida Gofana.

Večeras se u prvim četvrtfinalnim mečevima sastaju Rafa Nadal i Dominik Tim, te Huan Martin del Potro i Džon Izner.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com