Titograd šampion Crne Gore - Volim Podgoricu

Titograd šampion Crne Gore

KMF Titograd šampion je Crne Gore u futsalu za sezonu 2018/2019.

U danas odigranom finalu u dvorani hotelskog kompleksa ,,Verde“, Titograd je sa 8:3 savladao mojkovačko Brskovo.

Golove za domaćina postigli su Bajović (dva gola), Obradović, Mugoša (dva gola), Drašković, Miličić i Barović, dok su na drugoj strani precizni bili Ćorović, Minić i Vučetić.

Kapitenu Titograda Darku Bojanoviću, pehar za osvojeno prvo mjesto uručio je selektor futsal reprezentacije Crne Gore Sveto Ljesar.

KMF TITOGRAD – KMF BRSKOVO 8:3 (4:2)

STRIJELCI: Drašković 28’ , Bajović 3’, 18’ , Mugoša 17’, 34’, Barović 33’ , Miličić 32’ ,Obradović 7’ (KMF Titograd)

Ćorović E. 13’ , Minić 19’ , Vučetić 30’ (KMF Brskovo)

Igrač utakmice: Bojan Bajović (KMF TITOGRAD)

Sudije: 1. Veljko Bošković (Bijelo Polje) 2. Saša Goranović (Nikšić) 3. Esad Gugać (Bijelo Polje)

KMF Titograd: Despotović 8, Drašković 7, Bojanović 7, Bajović 9, Mugoša 8, Sekulić 7, Spasojević 7, Efović, Novović, Barović 7, Miličić 7, Adžić, Obradović 7, Durutović 7.

KMF Brskovo: Vućetić D. 6, Čorović 7, Minić 7, Vučeti M. 6, Vidaković 8, Ivanović, Radonjić, Milačić, Minić 7, Radulović 6, Ćorić M. 6, Zejak, Čorić A.

Suze na kraju susreta , mnogo lijepih golova, dobrih akcija, žara u borbi, malo nervoze i oko 800 gledalaca su epilog velikog finala play off-a crnogorskog futsala.

Sportska dvorana Verde u Podgorici, ne pamti da je na futsal finalu prisustvovalo ovoliko gledalaca, a viđena ovakva navijačka atmosfera. Organizacija meča za desetku, uz igru obije ekipe.

U finalu su se susrele definitivno dvije najveće i najjače ekipe crnogorskog futsala u ovom momentu, na jednoj strani Titograd uvijek pretendent za najveći plasman, a sa druge strane borbeno, čvrsto, sjajno Brskovo, ekipa sastavljena od domaćih igrača željnih dokazivanja i borbe.

Što se individualnog dijela tiče, domaćini su „reprezentacija Crne Gore u malom“, ali sa druge strane Brskovo je došlo sa snagom ekipe, gdje ove sezone odskaču prije svega najbolji golman lige Danilo Dačo Vučetić, najbolji igrač lige prošle i ove sezone Eldin Ćorović (uz Bojana Bajovića iz Titograda), te Nikolu Vidakovića najspremnijeg igrača lige.

Sve je počelo jako dobro za Titograd, rano i brzo vođstvo od 2:0, vraća se Brskovo i ne da titograđanima da se „odlijepe“ rezultatski i drže 2:1 pa 4:2, a to je i rezultat na poluvremenu.

U nastavku druga priča, golman Vučetić je imao skoro nesreću (u kojoj mu je nastradala djevojka Marija Jevrić) te je sa tim mislima, vidjelo se, igrao tokom cijelog meča. Primao je neke golove koje nikada ne bi primio u drugim okolnostima. Ovako gol za golom i domaća ekipa se lagano odvojila na tri , četiri i na kraju pet golova razlike.

Rezultat nije pokazao pravo stanje stvari na terenu, u prvom poluvremenu Brskovo je promašilo četiri zicera, a u drugom tri, sve to je pametno šampion Titograd kažnjavao. Potvrdjeno je da su igrale dvije najkvalitetnije ekipe, dva ravnopravna protivnika, ali više sreće i koncentracije je imao Titograd. Strateg Titograda, Zoran Milašević je bio jako srećan, a on kao alfa i omega ekipe Titograd, ništa ne radi stihijski, već se ova ekipa projektovala i sklapala duže vremena:

„ Brskovo je jedan jako kvalitetan tim, koji nas je namučio dobro i u prvenstvu, i u finalu, bilo nam je teško igrati jedan meč, za prvaka Crne Gore, vidio se taj psihološki momenat i nama i njima, ali na kraju jedna nagrada za moju ekipu jer su radili jako kvalitetno. Čestitam mojim momcima jer su cijele godine dobro , požrtvovano radili ,ali teško je bilo igrati bez našeg kapitena Marka Bajčetića koji nas je napustio početkom ove polusezone, tragično nastradavši petog januara, Titograd je večeras igrao i svaki gol njemu posvetio.“

Kakve će biti pripreme i uslovi za učešče na predkvalifikacionom turniru UEFA FUTSAL lige šampiona, da li je planirano neko pojačanje eventualno?

Kada je liga šampiona u pitanju, nećemo se pojačavati, ekipa je formirana prije sedam mjeseci sa ciljem da igra Ligu šampiona, svi igrači koji su itnijeli prvenstvo , će nastupiti u LŠ i znam da imamo kvalitet a se nosimo, sa ostalim ekipama. Ovi momci su stekli određena iskustva, tokom priprema za reprezentaciju, imamo veliki nauk iz reprezentacije, igrački smo sazreli, a nakon dva učešča u kvalifikacijama,  stekli smo određena saznanja, bolju sliku i iskustvo da se prođe i ta stepenica a to je kvalifikacije u futsal ligu šampiona, daćemo sve od sebe da gledaocima futsala u Crnoj Gori to i priuštimo, jer znam da je večina njih željno da gleda jak i kvalitetan evropski futsal u Crnoj Gori.

U svlačionici KMF Brskovo, muk, tuga, svjesni su i oni da su bili jako blizu, na korak od sna od prve titule prvaka Crne Gore, da je odnesu u Mojkovac, ali predstavnik mojkovčana Ivanović Milan je bio svjestan samog uspjeha ulaska u finale play off-a:

Prvo bih htio da čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi i osvajanju titule, vidi se i na terenu da se radi o jednoj izvanrednoj ekipi, sastavljenoj od reprezentavaca Crne Gore, mojoj ekipi takođe pohvale i čestitke, na nevjerovatnoj borbi i svemu onome što su uradili za ovih godinu dana, stvarno za pohvalu, rijetko viđeno na našim prostorima, igraju srcem za grad i sport, bez centa.

Posebno bih izdvojilo golmana Danila Vučetića, koji je pokazao da je ove sezone najbolji golman lige, pogotovo u mečevima polufinala protiv sjajnih Berana. Tačno je da je bilo tog psihološkog momenta , ta tragedijakoja ga je zadesila je predstavljala mali problem za njega ali ne umanjuje njegove ljudske i igračke kvalitete. Za nas je ogroman uspjeh što smo dvije godine za redom učesnici finala play off-a Crne Gore, ali bili smo zagovornici dvije utakmice u finalu, ali je ogroman kvalitet na njihovoj strani, što su pokazali i na terenu večeras. Falio je nam je momenat lucidne igre našeg pojačanja ove godine Eldina Ćorovića, on je karika koja nam je pojačala kvalitet igre, te uz Minića i Vidakovića zaista igrači kojih su se svi plašili na terenu ove sezone.

Želimo mlade igrače i da uz rad i trud, njihovu želju napravimo igrače koji će nositi Brskovo i Mojkovac u nove pobjede i osvajati titule u crnogorskom futsalu.“

Ekipa koja je većinu prvenstva bila na prvom mjestu, a osvojila titulu novog prvaka Crne Gore u futsalu a boriće se i u kvalifikacijama za ligu šampiona su:

Milun Sekulić, Dragoljub Despotović, Milovan Drašković, Bojan Bajović, Ilija Mugoša, Darko Daka Bojanović, Marko Spasojević, Arijan Efović, Ranko Novović, Zoran Zola Barović, Dejan Miličić, Borislav Adžić, Aleksandar Saša Obradović, Mirko Durutović, uz povrijeđene Marka Raičevića, Nenada Vuksanovića, Miloša Tomovića, Branka Mijovića i Ilije Bajčetića koji je u inostranstvu.

Šef stručnog štaba Zoran Milašević, trener Miloš Saičić, trener golmana Ratko Radovanović, predstavnik kluba Aleksandar Mitrović, doktor Dragomir Madžgalj, fizioterapeut Ljubomir Đukanović i komesar za bezbjednost Zlatan Vuković.

1 komentar

  1. Decent blog page! That i absolutely love the simplest way it’s easy on my own view as well as information and facts are well written. Now i’m wanting to know earn money may perhaps be warned whenever a new place has been produced. I have subscribed to your own rss feed which inturn have to the secret! Possess a good daytime!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com