Žrijeb u Budimpešti: Plave za finale protiv Vardara - Volim Podgoricu

Žrijeb u Budimpešti: Plave za finale protiv Vardara

Rukometašice Budućnosti u polufinalnom meču završnog turnira Lige evropskih šampiona igraće protiv Vardara, odlučeno je danas žrijebom u Budimpešti. U drugom polufinalu sastaće se Larvik i Dinamo iz Volgograda.

Budućnost i Vardar i prošle godine bili su rivali u polufinalu, u kojem je podgorički tim tim bio uspješniji (22:20).

Podgorički i skopski tim ove sezone bili su rivali i u grupi, u prvoj fazi takmičenja. Budućnost je pred svojim navijačima slavila 23:17, dok je duel u Skoplju završen neriješeno 24:24.

“Vardar je veoma kvalitetna i jaka ekipa, tako da će sigurno biti teško. Borićemo se kao i uvijek i nadamo se pobjedi. Očekujem veoma neizvjesnu utakmicu protiv odličnog protivnika, ali se nadam plasmanu u finale. Poznajemo ekipu Vardara jer smo igrali i u Ligi šampiona i u Regionalnoj ligi, radi se o timu koji je pun iznenađenja. Kako sezona odmiče, igraju sve bolje, tako da znamo da moramo da budemo maksimalno spremne ako želimo u finale i ove godine. Velika je razlika u odnosu na prošlosezonski duel protiv Vardara, ali spremamo se i imamo dovoljno vremena da napravimo dobru analizu protivnika”, kazala je golmanka “plavih” Marina Rajčić koja je prisustvovala žrijebu u Budimpešti, prenosi sajt ŽRK Budućnosti.

Budućnost je plasman na finalni turnir izborila sa učinkom od 13 pobjeda i samo jednim remijem i to protiv Vardara u grupnoj fazi, dok je makedonski tim upisao devet pobjeda, tri remija i doživio dva poraza.

“Budućnost tokom čitave sezone igra na visokom nivou, ali raduje me da smo i mi bile najbolje kada je bilo najpotrebnije i to protiv Đera u četvrtfinalu. Sada imamo dovoljno vremena da se na pravi način spremimo za polufinale i da odigramo na visokom nivou i protiv Budućnosti. Mislim da će pobjednika odlučivati nijanse, najvažnije je da budemo zdrave i da vjerujemo u sebe. Neće biti lako jer igramo dva meča u dva dana, sigurno je da će svim timovima biti potrebno i sreće i zdravlja da bi ispunili očekivanja. Pobjednika će odlučiti svježina protivnika i sreća koja može da bude presudna u ovakvim mečevima”, kazala je crnogorska reprezentativka i krilo Vardara Jovanka Radičević.

Uoči žrijeba održana je konferencija za novinare, kao i prezentacija trofeja koji je izrađen na Moholi Nađ Univerzitetu umjetnosti i dizajna.

Finalni turnir biće odigran 9. i 10. maja u Budimpešti.

(RTCG/Foto: zrkcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com