UDES VLADINIM AUTOM: I dalje se ne zna ko je bio “pod gasom”, odakle civilne tablice, je li bilo svjetlosne signalizacije i da li će neko odgovarati - Volim Podgoricu

UDES VLADINIM AUTOM: I dalje se ne zna ko je bio “pod gasom”, odakle civilne tablice, je li bilo svjetlosne signalizacije i da li će neko odgovarati

Da li je za volanom Vladinog automobila koje je prije nekoliko dana izazvalo udes u Podgorici, bio državni sekretar Nikola Kandić, koji duži ovaj automobil, kao i koja je od dvije osobe u automobilu bila “pod gasom” ne zna si ne poslije današnje sjednice skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost na kome se raspravljalo o ovom incidentu. 

Takođe, i dalje je nejasno kako je Vladin automobil imao civilne tablice, kada je to dozvoljeno samo za vozila Uprave policije. 

PODGORICA: Vladino vozilo učestvovalo u udesu

Kako je saopštio Dragan Gorović iz Uprave policije, utvrđuje se da li je vozilo prošlo kroz crveno svjetlo i imalo svjetlosnu signalizaciju. Gorović je rekao i da je jedna od dvije osobe koje su učestvovale u nezgodi imala 1,2 promila alkohola u krvi, ali nije precizirao koja.

Gorović na sjednici Odbora za odbranu i bezbjednost

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da za volanom nije bio Nikola Kandić, dok putnici drugog automobila koji je učestvovao u udesu tvrde upravo suprotno. 

Gorović tvrdi da je policija na licu mjesta zatekla jedno lice koje je izjavilo da je jedno vozilo vozilo Vlade. Nakon toga se na lice mjesta pojavilo još jedno lice koje je izjavilo da je bilo saputnik u tom vozilu, vozilu Vlade. Vozilo je, kao je kazao Gorović, imalo civilne tablice.

Na pitanje o tabilacama, gorović je pojasnio da bilo koje vozilo, osim vozila Uprave policije, može da bude registrovano samo na jedne tablice, uključujući i vozila državnih institucija.

“Ukoliko je vozač koristio tablice drugog vozila to je krivično djelo. Vozilo jeste u trenutku udesa imalo civilne tablice i tokom vršenja uviđaja”, kazao je Gorović.

Takođe je kazao da je kršen zakon ukoliko je ovo vozilo koristilo svjetlosnu signalizaciju koju mogu da koriste samo vozila Uprave policije, ANB-a i Vojske Crne Gore, uz posebno odobrenje.

Ministar Sekulović je rekao da se provjeravaju sve činjenice te da nije bilo “prikrivanja”. 

“Što se mene tiče, taj gospodin Kandić ne bi bio više nijedan minut u Vladi”, kazao je Milan Knežević. 

V.Mitrović

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com