BRAT NATALIJE NILEVIĆ: Podlegla je provokacijama onih koji su joj dali otkaz, izvinila se svima, porodici stižu prijetnje

Brat Podgoričanke Natalije Nilević, koja je uhapšena pod optužbom da je na društvenim mrežama širila govor mržnje, Luka Nilević, kaže da ne podržava ono što je, u afektu, izgovorila Natalija, jer je, kako navodi, podlegla provokacijama i prijetnjama koje je u kontinuietetu dobijala.

Nilević je juče uhapšena i određeno joj je zadržavanje do 72 sata.

“Natalija je i sama shvatila da je pogriješila, to je bio momenat, a njene riječi su se odnosile isključivo na ekstremiste, a nikako na poštene i čestite Albance i Crnogorce”, ispričlao je Luka Nilević za VOP. Dodaje da mu nije namjera da brani Nataliju, ali želi da skrene pažnju na sve ono što je prethodilo događaju koji je, kako kaže, s pravom osudila, graađanska javnost Crne Gore.

MILOGORCI, ŠIPTARI…SVE ĆU DA VAS ZAPALIM: Uhapšena Podgoričanka zbog prijetnji na internetu (VIDEO)

“Natalija je početkom godine dobila otkaz zbog učešća na litijama, kao što je otkaz svojevremeno iz istog reazloga dobila i moja druga sestra Dragana. Kao porodica smo mjesecima bili izloženi pritiscima i prijetnjama jer smo aktivno učestvovali u litijama. Međutim, evo ni sada nismo u miru, oni koji su izgubili većinsku podršku na izborima, upravo se služe govorom mržnje, prijete, provociraju, i Dragana je u jednom momentu, priznajem, na ružan nači odgovorila na te provokacije. dozvolila je sebi da se spusti na njihov nivo, što nikako ne opravdavam, ali insistiram da se svaki sličan ispad, sa bilo koje strane tretira na isti način. Da se prekine sa praksom da se neko sankcioniše, a da se drugima gleda kroz prste”, kaže Luka Nilević.

Nilević dodaje da nekoliko lažnih profila dijeli njegovu fotografiju na društvenim mrežama i pozivaju na linč.

Dodaje da njemu i njegovoj porodici stižu prijetnje i uvrede na društvenim mrežama, te da i Natalijin advokat tražio da se na isti način kao i ona, procesuiraju oni koji su im upućivali prijetnje ali je tužilaštvo to odbilo.

Natalijin advokat Dejan Dragović, koji je prisustvovao njenom saslušanju, kazao je da je Višem državnom tužiocu ukazao da je osumnjičena primila više prijetećih poruka u svoj mesendžer i da je njena izjava bila reakcija na najozbiljnije prijetnje koje su joj upućene.
“Okrivljena se izvinila svima koji su se osjetili ugroženim i ukazala da joj nikada namjera nije bila da bilo koga uznemiri.  U konačnom kao branilac nakon saslušanja osumnjičene ukazao sam tuzilaštvu na selektivnu primjenu zakona od strane tužilaštva”, kaže Dragović i dodaje:

“Zatražio sam da tužilaštvo procesuira izvjesne Mirnu Nikčević, Adnana Muhovića i Šukriju Džeferadzovića zbog otvorenih poziva na progon i vršenje zločina nad srpskim narodom.
Tužilac je odbio da postupi po mom zahtjevu, iz kog razloga nisam potpisao zapisnik već istakao primjedbe”, navodi advokat Dragović.

V.M.

 

loading...

4 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button