DANAS GLAVNI ODBOR SDP: Konjević kandidat za predsjednika partije

Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) biće održan danas a, prema saznanjima Dana, kandidat za šefa stranke je Raško Konjević.

Kandidat za zamjenika je, kako saznaje Dan, Borislav Banović, bivši ambasador.

Kongres bi trebalo da bude održan početkom februara.

Kako je ranije zaključio Odbor za pripremu kongresa, procjena je da postoje preduslovi da kongres bude održan, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju.

U novembru prošle godine Socijaldemokratska partija donijela je odluku da kongres, planiran za 29. novembar, odloži usled nemogućnosti organizovanja u uslovima pandemije korona virusa. Takvu odluku usvojio je odbor za pripremu, a tada je saopšteno da će upravo taj odbor, prateći aktuelnu epidemiološku situaciju, donositi odluke vezano za novi datum održavanja kongresa.

Mada se spekulisalo da će kongres biti održan početkom ove godine, to se ipak nije desilo. Odbor, kako su naveli iz ove stranke, čini sve da se ovaj događaj organizuje što prije, s obzirom na to da je u pitanju vanredni kongres.

Odbor za pripremu kongresa radi na osnovu odluka glavnog odbora od 4. oktobra o održavanju tog događaja, a uz to je usvojio i plan aktivnosti koje će se sprovoditi na nivou cjelokupne partijske infrastrukture.

Obrazlažući odluku da kongres bude održan, iz SDP-a su rekli da nakon parlamentarnih izbora i rezultata ispod očekivanja potvrđuju svoj unutrašnji demokratski kapacitet, afirmišući demokratski i evropski princip odgovornosti, kao iskaz poštovanja prema ukupnoj javnosti, a prije svega prema svojim biračima i simpatizerima.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button