DODIK: Za mene BiH nije država, moramo ostati okupljeni oko RS - Volim Podgoricu

DODIK: Za mene BiH nije država, moramo ostati okupljeni oko RS

U banjalučkom naselju Drakulići danas su obilježene 82 godine od stradanja Srba u tom mjestu i okolnim naseljima Šargovcu, Motikama i rudniku Rakovac, koji su ubijeni 7. februara 1942. godine.

Poslije parastosa, koji su služili sveštenici banjalučke eparhije, vijence na spomen obilježje položili su najviši zvaničnici Republike Srpske (RS) i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine (BiH).

Vijenac je položio i konzul Srbije u Banja Luci Dragan Protić.

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da je RS okvir, koji garantuje slobodu i opstanak srpskog naroda na prostoru BiH.

“Ovo treba da bude mjesto našeg trajnog sjećanja. Ako nemate svoju državu, onda nema ni slobode. Da je prije osamdeset godina postojala RS, ovog zločina ne bi ni bilo“, rekao je Dodik obraćajući se okupljenima.

On je naveo da mladi ljudi u RS moraju da znaju šta se tokom Drugog svjetskog rata dešavalo u Јasenovcu, Donjoj Gradini, Drakuliću, Pribilovcima i ostalim mjestima gdje su stradali Srbi.

Dodik je najavio da će biti snimljen film o zločinu u Drakuliću.

Potom je rekao da BiH za njega nije država, a da Sarajevo nije grad u kojem se Srbi osjećaju prijatno.

Dodik je dodao da ni Amerika nije ono što je bila, da ih „ne treba slušati, jer Srbi u RS sami odlučuju kako će živjeti“.

„Progone me za onu smlatu visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, hoće da sruše rukovodstvo RS. Moramo ostati okupljeni oko RS, jer ako nemamo državu nemamo ni slobodu“, naveo je on.

U Sudu BiH se protiv Dodika vodi proces zbog krivičnog djela neizvršavanje odluka visokog predstavnika.

(BETA)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com