EKOLOŠKI INCIDENT U TIVTU: U more se izlilo dizel gorivo, ne zna se ko je KRIVAC (FOTO) - Volim Podgoricu

EKOLOŠKI INCIDENT U TIVTU: U more se izlilo dizel gorivo, ne zna se ko je KRIVAC (FOTO)

U akvatorijumu gradske lučice Kalimanj u Tivtu jutros je došlo do ekološkog incidenta u kome se u more izlila za sada neutvrđena količina dizel goriva.

Mrlja sa karakterističnim obilježjima – mirisom i bojama prosutog dizela, zahvatila je površinu od oko 200 do 300 kvadratnih metara mora između čamaca i brodića mještana Tivta, vezanih u ovdašnjoj gradskoj marini.

Foto: UPSUL

O svemu je obaviještena Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) iz Bara koja je zatražila intervenciju i izlazak na lice mjesta nadležnog inspektora sigurnosti plovidbe iz Kotora, Željka Lompara.

Na njemu je da otkrije uzrok i sankcioniše izazivača ovog, najnovijeg u nizu ekoloških incidenata sa izlivanjem nafte, ulja, kanalizacije i drugih sličnih štetnih materija u tivatskom i akvatorijumu Boke.

Računa se da će inspektoru u tome posao olakšati činjenica da je čitava marina Kalimanj kojom upravlja Komunalno preduzeće Tivat, ograđena ogradom i pokrivena kamerama video-nadzora.

UPSUL je Komunalnom preduzeću kao operateru marine Kalimanj, naložilo da preduzme mjere na čišćenju njenog akvatorijuma od zagađenja i za to će, kako saznajemo, biti angažovana ekipa marine Porto Montenegro sa neophodnim fizičkim i hemijskim sredstvima koja se koriste u ovakvim situacijama.

 

(Bokanews)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com