ŠEHOVIĆ: Počela adaptacija sale SMŠ „Bećo Bašić“ u Plavu vrijednosti 110 000 eura - Volim Podgoricu

ŠEHOVIĆ: Počela adaptacija sale SMŠ „Bećo Bašić“ u Plavu vrijednosti 110 000 eura

Ministarstvo prosvjete započelo je adaptaciju sportske sale Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ u Plavu vrijednosti oko 110 000 eura, koja će, uz nedavno rekonstruisane sportske terene osnovne škole u Plavu vrijedne oko 250 000 eura, zaokružiti sportsku infrastrukturu kada je u pitanju obrazovni sistem, ali i cjelokupna lokalna zajednica”, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.
On je rekao da je sportska sala škole „Bećo Bašić“ centralna sportska sala u opštini, te da će adaptacija ove sale značiti mnogo za razvoj školskog sporta i pružiti daleko bolje uslove za razvoj sportskih talenata.
„U okviru adaptacije sale biće zamijenjen parket, rekonstruisane tribine i ugrađen novi sistem rasvjete“, objasnio je ministar.
On je podsjetio da vrijednost završenih i planiranih projekata iz oblasti obrazovanja u opštini Plav u posljednje tri godine iznosi oko 2 miliona eura.
„Samo u prošloj godini u Plavu su rekonstruisani sportski tereni OŠ „Hajro Šahmanović“ vrijedni oko 250 000 eura, a spadaju u red najsavremenijih u Crnoj Gori. Ne treba zaboraviti i terene u Gusinju vrijedne oko 300 000 eura, koji su rađeni sa Fondacijom Gusinje. Otvorena je i nova škola u Vojnom selu vrijednosti 230 000 eura, a u planu je gradnja plavskog vrtića vrijednosti preko milion eura. Osim toga, ulazi se u završnu fazu rekonstrukcije dva područna odjeljenja OŠ “Petar Dedović” u Murini, u selima Velika i Gornja Ržanica“, rekao je ministar.
On je istakao da ovako visoka ulaganja u školsku infrastrukturu govore i o jasnom opredjeljenju Vlade da stvara značajno bolje uslove za boravak i rad djece, te da će, uz digitalizaciju u obrazovanju, ovo ostati prioritet Ministarstva prosvjete i za naredni period.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com