Meridian uz Sigurnu žensku kuću!

Sportska kladionica Meridian je ovoga mjeseca odlučila da obuče crveni kaput i preuzme ulogu Djeda Mraza! U ovom periodu kada Covid-19 stvara veliku muku građanima, Meridian misli na svoje sugrđane. Još jednom su svojim dobrim djelima pokazali koliko su društveno odgovorna kompanija.

Nakon brojnih donacija u vidu paketa pomoći širom Crne Gore i zemljama regiona, donirala je EKG aparat KBC-u, kao i brojnu opremu za medicinske radnike, a potom i profesionalne aparate za pritisak kardiološkoj ambulanti KBC. Takođe, nedavno je ova kompanija izvršila još jednu donaciju KCCG u vidu profesionalnih aparata za pritisak koji ce u mnogome olakšati posao na odjeljenjima KBC-a kao i preko 10000 rukavica.

Ovoga puta sportska kladionica Meridian pružila je podršku i pomoć ženama! U pitanju je donacija Sigurnoj kući žena u Nikšiću. Donirani su inhalatori za djecu sa respiratornim problemima.

Pored podrške koju im je Meridian pružio, podršku daju i UNDIPIA, Ministarstva rada i socijalnog staranja. Postoje od 1998. godine a njihova SOS nacionalna linija za žrtve nasilja je u Nikšiću. Pozivna linija je aktivna 24h a pozivi su besplatni za korisnike svih mreža.

Sklonište je sagrađeno po standardima evropske mreže 2012/13 godine. U ovom skloništu svaka žena ima svoj lični apartman u kom borave do godinu dana. Žene ovdje imaju grupne terapije, jogu sa ciljem duhovnog jačanja. Takođe, imaju i grupne radionice za osnaživanje i za bolesti zavisnosti. Dok djeci ovdje pomoć mogu pružiti stručni pedagozi i psiholozi.

Iz SŽK su zahvalni na donaciji i kažu da je ovo prvi put da je neko samoinicijativno pokrenuo donaciju. I kažu kako je ovo humani gest koji neće zaboraviti.

Sportska kladionica Meridian poručuje da nosite masku i držite distancu!

loading...

31 komentara

  1. Pomalo zaboravljene zene zrtve nasilja u porodici i njihova djeca. Ali ljudi iz Meridiana su ti koji nikog ne zaboravljaju i pomazu tamo gdje je najpotrebnije.

  2. Ovo je vrhunac humanosti. Pored brojnih humanitarnih akcija i donacija firma Meridian ne prestaje sa humanitarnim radom. Iskreno nijesam ocekivao u ovoliko velikom obimu da se jedna kladionica angazuje. Ali oni su pokazali da su firma velikog srca. Sve ovo sto rade je za veliko postovanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com