MILOVIĆ: Dio medija napada mene i Spajića, na djelu je dritanizacija politike - Volim Podgoricu

MILOVIĆ: Dio medija napada mene i Spajića, na djelu je dritanizacija politike

Dio crnogorskih medija napada mene i premijera Milojka Spajića, a u Crnoj Gori je na djelu dritanizacija kako politike, tako i medija, tvrdi ministar pravde Andrej Milović.

Milović je u specijalnoj emisiji na Aplus televiziji kazao da svako ko je gledao Odbor za bezbjednost, koji je održan u petak, mogao da vidi da je tokom sjednice iznio informacije koje je predao i SDT-u.

“U Spajićevoj prozivci da je sjednica odbora ličila na školsku svlačionicu treba da se pronađu svi oni koji su me vrijeđali, koji su mi upadali u riječ i manipulisali informacijama. Na Odboru je bila jedna kafanska atmosfera od većine učesnika”, kazao je Milović.

Dodao je da je sve nastavljeno raznim medijskim naslovima o tome šta se nakon sjednice dešavalo u takozvanoj “gluvoj sobi”.

Podsjetimo, “Vijesti” su objavile tekst upravo o tome, sa tvrdnjama da se u gluvoj sobi raspravljalo o tome da Milović ima određene kontakte sa članovima kriminalnih klanova sa sjevera. Između ostalog, u tekstu koji potpisuje urednik “Vijesti” Mihailo Jovović, stoji da su brojni članovi odbora “pozelenjeli” zbog te informacije.

MILOVIĆ DEMANTUJE DA SE DRUŽI SA KRIMINALCIMA: Onaj ko ovako informerizuje novinarstvo i javnost pocrvenjeti ne može

KONATAR: Spajić i sve partije parlamentarne većine da se izjasne podržavaju li Milovića i njegove aktivnosti

“Isti naslov su imali i Informer i Vijesti, da se neko zelenio ili crvenio. Ništa novo. Dritanizacija crnogorskih medija i politike je na sceni i naslanja se na informerizaciju. Ranije su se isti ljudi iz Vijesti žalili na Bebu Popovića, sada više nema razlike među njima”, dodao je Milović.

On tvrdi da je ranije urednika “Vijesti” Mihaila Jovovića branio na studentskim protestima od tadašnjeg gradonačelika Podgorice Miomira Mugoše.

“Jedini koji treba da pozeleni poslije ovog teksta je Jovović i niko drugi. U tekstu su iznesene poluistine koje su mediji aranžirali po dogovoru. Nekad cijenjeni medij radi sve ono što su njemu radili drugi. Žao mi je zbog toga”, kazao je Milović.

Tvrdi i da je krajnji cilj da se on kriminalizuje i da se preko njega napada Vlada.

“To im neće poći za rukom. Jedini čovjek koji svake nedjelje redovno dostavlja informacije SDT-u i podnosi krivične prijave sam ja”, tvrdi Milović.

Prema njegovim riječima, sjednica Odbora je otvorila Pandorinu kutiju i “neko ko želi da plasira optužbe protiv njega je otvorio sebi pet novih slučajeva”.

“Stoga ću zbog navoda šefa SPO Predraga Šukovića tražiti vanrednu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, obratiću se i ministru unutrašnjih poslova, direktoru Uprave policije i direktoru ANB-a”, poručio je Milović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com