MITROVIĆ: Umiranje mladih dokaz važnosti vakcine, korona ne bira ni pol, ni godine…

Smrtni ishod mlade djevojke koja je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) preminula od posljedica korona virusa, a koja nije bila vakcinisana, potvrda je da je vakcinacija nešto što je svima potrebno, kako bi svaki pacijent podigao nivo imuniteta, poručio je direktor Opšte bolnice Nikšić Marko Mitrović.

On je u emisiji Mreža.me na TVCG rekao da je mlada djevojka koja je preminula od posljedica korona virusa primljena u nikšićku bolnicu 4. septembra.

Ljekari tamošnje bolnice iz kovid zone su, kako je rekao, prepoznali pacijentkinju kao visoku rizičnu “kojoj je potreban multidisciplinarni pristup u liječenju”.

Iz tog razloga je, kako je pojasnio, i transportovana u KCCG, gdje je nastavila liječenje.

“Imali smo, nažalost, smrtni ishod. Riječ je o mladom životu. Korona, dakle, ne bira ni pol, ni godine. Vidimo da je pacijentkinja bila zdrava, ali ujedno je bila i nevakcinisana pa se da zaključiti da je vakcinacija nešto što nam je svima potrebno, kako bi svaki pacijent podigao nivo imuniteta u borbi sa koronom”, rekao je Mitrović.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Nikšiću, Mitrović je rekao da je ona stabilna i pod kontrolom. Takva je, kaže, situacija i u Opštoj bolnici na čijem je čelu.

“Imamo 30 pacijenata na liječenju, 22 su na kiseoničkoj potpori, a četvoro je životno ugroženo. Možemo zaključiti da se radi o pacijentima starije životne dobi”, rekao je sagovornik TVCG.

Podsjeća da je nikšićka bolnica imala takvu organizaciju rada da je bila regionalni centar za sjeverozapad, te da su u ovom novom talasu dogovorili da bolnica u Brezoviku bude regionalni centar za kovid pacijente.

(Rtcg)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com