“Neka se poslanici koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici ne prave naivni, ovakve istorijske greške ničim ne mogu opravdati”

Poslanik Demorkatskog fronta Slaven Radunović, pitao je na Fejsbuku da li ima baš toliko naivnih u Crnoj Gori, da ne shvataju kako je jedini cilj stvarnih inicijatora ove rezolucije bio da se usvoji dokument koji će se popularizovati kao “Rezolucija o genocidu u Srebrenici”. 

“Oni su organizovali široku akciju preko, za antisrpsku akciju uvijek spremnih Vijesti, doveli “Majke Srebrenice” i obezbijedili da se (odakle treba) pritisnu Aleksa & co. Sva kozmetika unutra, koju niko (ili skoro niko) ne čita, za njih je beznačajna. “Nisu narodi krivi”, “osuđujemo i druge zločine”, bla, bla, bla….sve je to priča za tri dana, koja ima za cilj da olakša dizanje ruku onima koji su spremni da poslušaju sve što im se kaže, ali im treba neki alibi kod glasača. A, na kraju, ostane samo da je CG parlament usvojio Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i na osnovu toga, kreće akcija pritiska na ostale zemlje. Ko  su žrtve užasnog zločina, u kojem su hladnokrvno likvidirani vojnosposobni muškaraci u Srebrenici? Bošnjaci. Ko su izvršioci? Srbi”, dodao je on.

Kako je istakao Radunović, pravim inicijatorima usvajanja Rezolucije je samo to bitno, jer u sljedećem koraku će se konstatovati da je Republika Srpska nastala na genocidu, pa je samim tim, kao genocidnu tvorevinu, treba ukinuti.

“Sva ona poklana djeca, žene, starci, muškarci po Bratuncu, Jasenovcu, po Velici i svim ostalim stratištima Srba, naroda koji je najveća žrtva ratova 20. vijeka u Evropi, posle Jevreja i Rusa – ostaju u sjenci “genocida” u Srebrenici. Postaju “drugorazedne žrtve”. A, Srbi, kao izvršioci u Srebrenici, postaju genocidan narod. Tako će to u svojim glavama percipirati mali Amerikanci, Šveđani ili Italijani u budućnosti. Osim ako im neko ne objasni kako je tamo negdje u nekoj Crnoj Gori, usvojen neki amandman kojim se precizira kako narodi nisu krivi, nego konkretni zločinci….”, naveo je on.

Poručio je poslanicima koji su glasali za Rezoluciju da se ne prave naivni.

“Sve ovo što sam napisao oni dobro znaju i svega su ovoga bili svjesni. Ovakve istorijske greške se ne mogu pravdati nikakvim štrikovima, nižim kamatama od kreditora, ali ni bildovanjem prihvatljivosti kod Zapada. Takođe, kad su osnovni nacionalni interesi u pitanju, ne može se pravdati ni činjenicom da je neki međunarodni sud, u nekoj presudi, posredno napisao kako je ta i ta osoba učestvovala ili rukovodila genocidom. Posebno, ako se zna da je definicija genocida neselektivno ubijanje, s ciljem uništenja jedne etničke grupe na nekom prostoru. A u Srebrenici žene i djeca nisu ubijani. Za razliku od Jasenovca, Bratunca, Velike…”, naglasio je poslanik DF-a.

loading...

1 komentar

  1. Genocid ne može da učini pojedinci,kao što se navodi o rezoluciji u Crnoj Gori nego država ili neka druga zajednica protiv druge zajednice ili naroda.Zatomje ova rezolucija protiv Srpskog naroda i pre svega protiv Republike Srpske.Srbija nije usvojila rezoluciju već deklaraciju a to nije isto

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com