ULCINJSKI UGOSTITELJI PORUČILI: Sami ćemo otvoriti lokale ukoliko ne ispravite nepravednu odluku

Čekamo danas nove mjere Nacionalnog kooridinacionog tijela. Ukoliko ne budu povoljne za nas, vjerovatno ćemo sjutra donijeti odluku da samoinicijativno svi otvorimo lokale“, kazao je Vijestima Aslan Lunji, predstavnik ulcinjskih ugostitelja, koji su danas ispred zgrade Opštine održali protest zbog odluke NKT da im od prije sedam dana zatvori objekte zbog pogoršane epidemiloške situacije u gradu.

Ugostitelji smatraju da je odluka NKT nepravedna jer je zasnovana na netačnim statističkim podacima.

„Ulcinj ima oko 700 inficiranih na 100 hiljada stanovnika, što je znatno manje od Budve u kojoj su ugostiteljski objekti otvoreni. Odgovornost za donošenje odluke leži i na epidemiolozima iz Ulcinja, odnsono Bara, koji nijesu uredno ažurirali brojke oporovaljenih. Zato apelujemo na NKT da hitno ispravi odluku, koja nas je dovela u gotovo bezizlaznu situaciju imajući u vidu da su stekli uslovi za otvaranje naših objekata“, kazao je Lunji. Ulcinjski ugostitelji, naveo je, žale za sugrađanima koji su izgubili bitku sa virusom i uputili su saučešće njihovim porodicama.

„U tim objektima i ispred njih, ima više ljudi nego kvadrata ali oni rade normalno i bez ograničenja“, tvrdi Lunji.
Ugostitelje na protestu, podržao je i predsjednik Opštine Ljoro Nrekić, koji je takođe apelovao na NKT da donese novu odluku i otvori ugostiteljske objekte u Ulcinju.

 

(Vijesti)

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com