Odloženo suđenje Iliru Đokaju optuženom za ubistvo Šejle Bakije - Volim Podgoricu

Odloženo suđenje Iliru Đokaju optuženom za ubistvo Šejle Bakije

U Višem sudu u Podgorici danas je za 6. mart odloženo suđenje okrivljenom Iliru Đokaju optuženom za ubistvo Šejle Bakije i ranjavanje njenog oca.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković kazala je “Vijestima” da je promijenjeno krivično vijeće. Predmet u rad je preuzeo sudija Veljko Radovanović, dok je dosadašnja predsjednica vijeća sudija Irena Šofranac – Nedović, raspoređena u drugostepeno vijeće.

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Đokaj lira, optuženog za ubistvo Šejle Bakije /19/ i ranjavanja njenog oca Šabana (42), na Karabuškom polju u Tuzima. U optužnici državne tužiteljke mr Ane Radović, se navodi da je Đokaj izvršio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 tačka 4 Krivičnog zakonika Crne Gore, krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 143 u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

“Zato što je 30. septembra 2021. godine, oko 15.15 sati, u Tuzima, u naselju Karabuško polje, svjestan svojih djela čija je izvršenja htio, znajući da su njegova djela zabranjena, sa umišljajem lišio života oštećenu Bakija Šejlu. iz niskih pobuda, a nakon toga sa umišljajem pokušao da liši života oštećenog Bakija Šabana. Na način što je na terasi porodične kuće oštećenih, iz bezobzirne sebičnosti i osjećaja posjedovanja oštećene Šejle, koja je odbijala da obnovi nekoliko mjeseci ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa okrivljenim, za koje vrijeme je okrivljeni proganjao oštećenu neposredno i telefonom, saopštavajući joj da među njima nije gotovo i da je njen život u njegovim rukama, iz pištolja nepoznate marke, kalibra 7,65 milimetara, koji je nevlašćeno držao i nosio na javnom mjestu i za koji nije imao izdat oružni list, nakon razgovora tokom kojeg je oštećena B. Š. ponovila svoju volju da ne želi da obnovi zajednicu sa njim i da ga ne voli, u prisustvu oca oštećene, ispalio pet projektila u pravcu Bakija Šejle, koji su je pogodili u predjelu grudnog koša, lijeve ruke i lijeve noge, od kojih projektila je zadobila teške i po život opasne povrede, usljed kojih je istog dana nastupila smrt”, piše u optužnici.

Kako se dalje navodi u optužnici, nakon toga, a u trenutku kada mu se oštećeni Bakija Šaban približio u pokušaju da ga uhvati za ruku, okrivljeni pištolj okrenuo prema oštećenom i iz njega ispalio jedan projektil u pravcu grudnog koša oštećenog koji ga je pogodio, nakon čega se udaljio ka svom vozilu marke ”audi”, registarskih oznaka HN, parkiranom ispred kuće.

“Da bi, pošto je oštećeni Šaban krenuo za njim, okrivljeni, ponovo, ispalio dva projektila, od kojih je jedan projektil oštećenog pogodio u predjelu trbuha i lijeve noge, dok je drugi projektil pogodio u stub na terasi kuće, kojom prilikom je oštećeni zadobio osobito tešku i po život opasnu tjelesnu povredu u vidu strijelne rane ustreline grudnog koša, strijelne rane prostreline trbuha i strijelne rane ustreline lijeve noge”, piše se u optužnici.

Na održanom ročištu za kontrolu optužnice, okrivljeni Đokaj je rekao da se kaje zbog tragedije.

“Poštovani sude prije nego što išta kažem u vezi sa samim postupkom, želio bih da se duboko izvinim porodici Bakija za tragediju i izgubljen mladi život. To je moja ljudska i moralna obaveza zbog ljubavi koju sam imao prema mojoj Šejli”, izjavio je tada optuženi Đokaj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com