OSNIVAČ KAVAČKOG KLANA STIŽE U CRNU GORU: Igor Božović i njegov sin uskoro će biti u Spužu

Igor Božović (56), koji važi za jednog od vođa “kavačkog klana”, i njegov sin Vladimir (30) koji su uhapšeni 13. aprila u Portugalu po potjernici iz Podgorice, u toku nedelje biće izručeni Crnoj Gori, prenosi Pobjeda.

Podsjetimo, oni su uhapšeni u saradnji portugalske i crnogorske policije i Europola, i to u jednoj vili u gradu Redondo. Kod sebe su imali lažna bugarska i hrvatska dokumenta, kao i pištolj.

 

– Portugalske vlasti odobrile su ekstradiciju Igora Božovića i njegovog sina, a pretpostavlja se da će se u toku ove nedelje naći na teritoriji Crne Gore – kaže izvor i dodaje:

– Kotorski klan oslabljen je nakon hapšenja Slobodana Kašćelana i drugih pripadnika ove kriminalne grupe. Kad pored toga dodamo da su iza rešetaka i beogradska ispostava kavačkog klana, ali i slovenačka ćelija – nesumljivo da je klan uzdrman.

Igor Božović se potraživao kako bi bilo omogućeno njegovo prisustvo u postupku koji se protiv njega vodi u Crnoj Gori, a u kome se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, dok se njegov sin sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, pokušaj iznude, teško delo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

– Božović stariji se sumnjiči da je sa Slobodanom Kašćelanom od novembra 2011. na području Kotora, Tivta i Budve stvorio kriminalnu grupu, u kojoj je on planirao izvršenja krivičnih djela u budućnosti, davao uputstva i naredbe članovima, obezbjeđivao materijalna sredstva, ali i sam vršio krivična djela – saopštila je ranije policija.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com