Policija saslušala urednicu VOP-a po prijavi Zekovića i Sekulić - Volim Podgoricu

Policija saslušala urednicu VOP-a po prijavi Zekovića i Sekulić

"Ukoliko niste kontrolisani a čita vas pola miliona ljudi, vi ste problem koji treba ukloniti", kaže Radojević

Direktorica i glavna urednica Prvog nezavisnog portala glavnog grada “Volim Podgoricu” Vesna Radojević saslušana je danas poslije podne u prostorijama podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti UP, a po prijavi Dragice Sekulić, poslanice Demokratske partije socijalista i Aleksandra Zekovića, funkcionera GI 21. maj.

Sekulić i Zeković podnijeli su prijave protiv velikog broja crnogorskih građana koji su, na Fejsbuk stranici VOP-a komentarisali stav poslanice Sekulić o najavi ministra ekonomije Jakova Milatovića da će roditelji svih beba rođenih ove godine dobiti državnu pomoć u iznosu od 500 odnosno 1.000 eura, kao i objavi Milatovića da je o pitanju dramatičnog pada nataliteta u Crnoj Gori razgovarao sa mitropolitom Joanikijem.

MILATOVIĆ O RAZGOVORU SA JOANIKIJEM: I papa je na istu temu razgovarao sa italijanskim premijerom

SEKULIĆ: Uz blagoslov popa, ako izabereš da rodiš u određenoj opštini dobićeš 500 ili 1000 eura

Sekulić podnijela krivičnu prijavu protiv urednice portala “Volim Podgoricu”; Radojević: Dokaz da se radi o političkom progonu

Oni su optužili urednicu VOP-a da je odgovorna za komentare čitalaca na FB stranici portala.

Radojević kaže da je inspektor koji je uzimao izjavu bio korektan, kao i da je ponovila stav da se radi o pokušaju zastrašivanja i političkom pritisku na nezavistan medij koji nije kontrolisan niti od jedne političke opcije, nema skrivenih vlasnika niti “pokrovitelja”.

“Ukoliko niste kontrolisani a čita vas pola miliona ljudi, vi ste problem koji treba ukloniti. Kada poslanica jedne partije i funkcioner pokreta ideološki bliskog njenoj partiji, udare udruženim snagama na jedan nezavistan medij i njegovu urednicu, uz podršku medija koje kontrolišu i kontrolisanih djelova institucija, nema dileme o čemu se radi. Podsjećam da sam lično našla još stotine sličnih komentara na drugim portalima i njihovim FB stranicama, ali oni nisu zasmetali gospodinu Zekoviću i uvaženoj poslanici Sekulić”, kaže Radojević.

Ponavlja da je odmah po prijavi neprimjerenih komentara na FB stranici naložila njihovo uklanjanje i o tome obavijestila Zekovića o čemu postoji pisani trag u email prepisci.

“Meni, koja se cio život borim protiv svakog vida diskriminacije i govora mržnje, inputirati odgovornost za takve stvari nema baš smisla. Voljela bih da uvažena poslanica Sekulić i gospodin Zeković, iskoriste svoje javne pozicije i uticaj i iniciraju konkretna i sistemska rješenja za brojne probleme koji opterećuju ovo društvo”, kaže Radojević.

“Moje je da informišem nepristrasno i ukazujem na devijacije društva, bez obziira odakle dolaze, i tražim da mi ova država obezbijedi ambijent u kojem to mogu da radim bez straha od revanšizma onih kojima moj rad ne odgovara”, zaključuje.

M.K.

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com