SENAT POTVRDIO: Lojd Ostin je prvi Afroamerikanac na čelu Pentagona

Senat SAD danas je potvrdio imenovanje penzionisanog generala Lojda Ostina za novog sekretara za odbranu, javlja Glas Amerike.

Ostinova kandidatura potvrđena je sa 93 glasa “za”, a dva protiv. Ostin je prvi Afroamerikanac na tom položaju.

Ostin je prethodno rekao da bi mu prioritet bio uklanjanje ekstremizma i ilegalnog ponašanja u vojsci tokom pretersa za potvrdu svoje kandidature u utorak.

“Posao Sekretarijata za odbranu je da zaštiti Ameriku od naših neprijatelja, ali to ne možemo da učnimo ako neki od tih neprijatelja stoje u našim redovima”, rekao je.

“Ovom (ekstremizmu) nije mjesto u Vojsci Sjedinjenih Američkih Država”, dodao je Ostin, opisujući to kao dio šire bitke. “Snažno ću se boriti da eliminišem seksualne napade i da oslobodim naše redove rasista i ekstremista i da stvorim klimu u kojoj svi sposobni i spremni imaju priliku da služe”, rekao je Ostin.

Pojedini ključni članovi tima predsjednika SAD Džoa Bajdena za nacionalnu bezbjednost, preuzeli su funkcije u četvrtak, dok su Bijela kuća i najviši zakonodavci insistirali na brzoj potvrdi više kandidata koji će pomoći u riješavanju rastućih međunarodnih izazova, piše Glas Amerike.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button