U Baru vjetar odnio krov odmarališta, put Bar – Podgorica ponovo prohodan, otvoren i tunel Mogren - Volim Podgoricu

U Baru vjetar odnio krov odmarališta, put Bar – Podgorica ponovo prohodan, otvoren i tunel Mogren

Bura koja je sinoć pravila dar mar u primorskim gradovima, od Ulcinja do Herceg Novog, danas je stala, sunčano je i mirno, a u ovim gradovima se saniraju posljedice nevremena.

Nakon tročasovne blokade saobraćaja zbog uklanjanja krovne konstrukcije Pribojskog odmarališta, magistralni put Bar – Podgorica je ponovo prohodan, javlja Bar info. Krov sutomorskog odmarališta je usljed jakih udara vjetra, sinoć oko 22:45 pao na cestu.

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS NA PRIMORJU: Snažna bura potapala brodove, prevrtala auta i čupala drveće, i vatrogasci bili na terenu

NEVRIJEME NA PRIMORJU: U Tivtu potonuo brod, u Herceg Novom vjetar lomi drveće

NEVRIJEME U HERCEG NOVOM: Potraga za dječakom (13) nastavlja se sjutra

U Budvi je, nešto nakon sedam sati uspostavljen saobraćaj na putu ka Kotoru kroz tunel Mogren, koji je bio prekinut zbog pada krana.

Magistralni put Bar – Podgorica blokiran je sinoć oko 22:45 nakon što je usljed jakih udara vjetra krovna konstrukcija Pribojskog odmarališta u Sutomoru završila na putu. Pored incidenta sa krovom odmarališta, u Baru su pokidanistrujni kablovi sa stubova. Zbog pokidanih kablova bez struje su ostali dio naselja Mirošica 2 i Suvi potok.

Kako je Radio Baru i Bar Infu saopšteno iz policije, ekipe Službe zaštite i spašavanja su tri sata čistile tu dionicu. Saobraćaj je do dva sata iza ponoći preusmjeravan preko Spičanskog polja.

Naselje Suvi Potok ni jutros zbog pokidanih kablova nema struje, a u kvaru je i dio dalekovoda prema Mrkojevićima. Kapljeva i Marin Ploča ka Velikom Pijesku imaju samo jednu fazu, saopšteno je iz Elektrodistribucije.

Bar je i dalje grad sa ubjedljivo najjačim udarima vjetra u državi. Po podacima sa automatskih mjernih stanica HMZ, udari su u 23:30 dostigli i 27,60 m/s što je 100 km/h.

Jak olujni vjetar sinoć je odnio krov i sa Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” u Budvi. Zbog krana koji je pao, policija je tokom noći zatvorila put Budva – Kotor kroz tunel Mogren. Saobraćaj je jutros uspostavljen.

Sekretar opštinskog tima zaštite i spašavanja Opštine Budva Haris Ćosić, kazao j da je situacija u tom gradu jutros pod kontrolom i da je mirno.

I u Herceg Novom je jutros sunčano i mirno bez vjetra, javlja reporterka TVCG Nevenka Macan. Ekipa Službe zaštite i spašavanja tokom noći je intervenisala na dva dimnjaka koja su gorjela u Podima i Zelenici.

“Jutros nije bilo poziva, ali će službe uklanjati mobilijar koji je na ulicama”, kazala je ona.

Zbog nevremena Ulcinj je sinoć bio pet sati bez struje.

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) saopštio je da je u 23 sata uspostavljeno napajanje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com