“TEŠKO JE KAD MOTOR OTKAŽE” Đoković zagonetan o bolesti, nije htio da priča o tome - Volim Podgoricu

“TEŠKO JE KAD MOTOR OTKAŽE” Đoković zagonetan o bolesti, nije htio da priča o tome

Novak Đoković zahvalio se navijačima na podršci tokom Srbija opena i izvinio im se što u odlučujućem setu nije mogao da pruži veći otpor Andreju Rubljovu.

„Žao mi je što se sve ovako završilo, prije svega zbog toga što ste doprinijeli da dođem do finala i prilike da osvojim trofej. Izvinjavam se svima što niste vidjeli veću borbu u trećem setu. Nažalost, to je individualni sport. Ako nešto otkaže u motoru, teško da motor može da ide, pogotovo na ovom nivou”, rekao je Novak poslije finala.

Đoković je čestitao Rubljovu na osvojenoj tituli i poželio mu da i sljedeće godine dođe u prijestonicu Srbije.

“Želio bih da čestitam Andreju, ti si veliki šampion i dobar momak. Srbija te voli. Dođi ponovo da braniš titulu.”

On je na konferenciji za medije kazao da je prije meča bio bolestan.

“Nije mi se dopalo kako sam se osećao u završnici drugog i treći set, bilo je slično kao u Monte Karlu. Da li je zbog bolesti ili nečeg drugog ne znam, možda je tako. Taj loš osećaj je sada bar došao u kasnijoj rundi, ne na početku kao u Monte Karlu. Rolan Garos je veliki cilj, nadam se da ću tada biti spreman za pet setova.

Upitan je da li je očekivao da će ga tijelo “izdati” odnosno da će ostati bez goriva da se bori u trečem setu.

“Nikada mi se nije dogodilo pre ovo, možda u ranom dijelu karijere. Monte Karlo i danas, možda ima veze sa bolešću koju sam imao. Proces oporavka traje duže nego što sam očekivao. Nisam se osjećao previše umorno do kraja drugog seta, onaj gem na 5:4 u drugom setu, tada je krenulo. Dobio sam taj-brejk, uzeo sam medicinski tajm-aut, želio sam da se borim u trećem setu i to je trajalo dva gema, posle toga nije bilo baš prijatno ni za gledanje. Žao mi je zbog toga. Nisam htiio da predam meč. Žao mi je što su ljudi doživjeli tako nešto, podržavali su me, nisam uspio ovog puta”

Izjavio je i da njegova bolest koju je imao priije turnira nema nikakve veze sa koronom.

“Nema veze sa koronom. Ne želim da pričam o detaljima, nije to potrebno. Žestoko je uticalo na moje tijelo, metabolizam nekoliko nedelja. Nisam imao dovoljno vremena da se spremim za Monako, radovao sam se, želio sam da igram tamo. Bio je lijep osjećaj igrati na ta dva turnira, ali moram da gledam pozitivnu stranu, sve sam bolji, igrao sam mečeve u tri seta, ima tu pozitivnih stvari. Malo je zabrinjavajuće imati takva osjećanja, jer ih nisam dugo igrao. Ne vidim nikakav drugi razlog za ovo što se desilo, radim iste stvari, uvijek sam bio među najspremnijima na turnirima. Nemam problem sa tijelom, to se desilo i imalo je uticaj na mene. Biće bolje iz nedjelje u nedjelje.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com