IZBORI I DALJE OPCIJA? Teško do dogovora, Joković zakazao pres danas u 11h, URA neće političku vladu

Prepucavanje partija u vladajućoj koaliciji oko predložene rekonstrukcije vlade, opšta konfuzija, saopštenja u večernjim sataima… na to se svode aktivnosti aktuelne vladajuće većine dok pokušavaju da istrguju što bilje pozicije, a usto naglašavajući da vanredni parlamentarni izbori nisu opcija.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković zakazao je sinoć oko 21 čas konferenciju za medije na kojoj će se, uz njega, pojaviti poslanici Dragan Ivanović i Dragan Vukić, ali u pozivu medijima nije navedeno šta je tema.

Na kraju sinoćnjeg duela potpredsjednika Demokrata i URE, Moma Koprivice i Miloša Konatara, u emisiji Načisto, građanima nije jasno šta ko hoće.

URA, naime odbija rekonstrukciju ukoliko u Vladu ulaze u političari, ali ne pominje izlazak iz vlade jedinog političara, njihovog predjsednika Dritana Abazovića.

URA takođe smatra, kako kaže Konatar, da u “ekspertsku” vladu mogu ući politiari iz manjinskih partija, jer oni imaju “poseban status”.

Ukoliko, pak, dođe do rekonstrukcije vlade sa ulaskom političara, za URU je to novi momenat gdje bi se preispitao i ostanak premijera Zdravka Krivokapića.

Demokrate su katergorično ranije saopštile da ako bude ekspertska vlada nece biti mjesta ni za Abazovića, a ukoliko ostaje Abazović, ulaze i drugi političari. Ovo je radikalan zaokret Demokrata koje su proteklih godinu podržavale, transparentno ili prećutno sve poteze bivše vlade koje  je, sa druge strane, Demokratski front od samog početka na sva zvona kritikovao i “prijetio” rušenjem.

Demokratski front, koji je takođe napravio zaokret, pristajući na rekonstrukciju, i ranije je saopštavao da vlada treba da bude politička kako bi se ispoštovala izborna volja građana.

Premijer Zdravko Krivokapić, nakon godinu dana “ratovanja” sa DF-om, sa jedne, i dobre saradnje sa URA-om i Demokratama sa druge strane, i kategoričnog odbijanja rekonstrukcije, sada je prihvatio novu političku realnosti i dogovor Demokrata i DF-a oko rekonstrukcije.

Dok se predstavnici koje je narod izabrao da ga povedu u “bolju budućnost” glože oko pozicija u vladajućim strukturama, namještaju po dubini, kriju informacije od javnog značaja, građani na društvenim mrežama ne kriju razočaranje, a mnogi najavljuju da “više nikad na izbore”.

V.M.

PROČITAJTE I OVO:

KONATAR: Oni koji su optužili premijera da ŠVERCUJE DUVAN sada bez problema hoće u njegovu vladu

KOPRIVICA: Tužilački savjet biće brzo izabran i o tome niko ne treba da brine

CETINJE “PRELOMILO” Krivokapić ide u rekonstrukciju Vlade, URA gubitnik raspleta u Prijestonici

Lalošević razriješen, Marko Begović v.d. direktora Uprave za sport

 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com