Vujačić osuđen na 20 godina zatvora za ubistvo Kalezića i Ilića - Volim Podgoricu

Vujačić osuđen na 20 godina zatvora za ubistvo Kalezića i Ilića

U ponovljenom postupku, pred Višim sudom u Podgorici, Marjan Vujačić osuđen je na ukupno 20 godina robije za ubistvo Veselina Kalezića i Mila Ilić. On je oslobođen optužbe za stvaranje kriminalne organizacije. To je potvrđeno za portal Dan iz Suda.

Danas presuda Vujačiću, optuženom za ubistva Kalezića i Ilića

Prema navodima optužnice, Vujačić je označen kao direktni izvršilac ubistava Ilića i Kalezića.

Tužilaštvo  Popović tereti da je bio zadužen za nabavku vozila i da je imao zadatak oko odvoženja automobila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje. On je, prema navodima tužilaštva, pratio kretanje Ilića prije ubistva.

Istraga za ubistva Kalezića i Ilića, koji se dovode u vezu sa sukobom škaljarskog i kavačkog klana, smatra da su naručena. Kako je ranije objavljeno u medijima, Vujačić je izvšenjem ovih likvidacija navodno otplatio kockarske dugove.

Podsjetimo, Milo Ilić ubijen je 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom, za koju se sumnja da je da usmrtio Ilića sa 13 hitaca.

Veselin Kalezić ubijen je 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića,,Level“. U njega je ispaljeno deset hitaca.

Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. godine u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića.

Ovo ubistvo vodi se kao odmazda Luke Bojovića, jer je Cvetanovićev brat Saša u zatvoru zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com